Borlotto (buskbønne)

10,95 DKK

Borlotto-bønnen må være noget af det smukkeste, man kan dyrke i sin have. Og så er det samtidig en vaske ægte gourmetgrøntsag.

Ikke på lager

Beskrivelse

Produktbeskrivelse

Borlotto-bønnen må være noget af det smukkeste, man kan dyrke i sin have. Bælgene er dækket af et mønster i rødt og hvidt – og det samme er selve bønnerne. Og så er det samtidig en herlig spise. Italienerne elsker den, men den er ikke til at skaffe i butikkerne herhjemme. Så her har du mulighed for at dyrke en vaske ægte gourmetgrøntsag, som ikke er til at købe for penge.

De kan spise som små friske bønner med bælg og det hele, men det lækreste er nu at vente, til bælgene bugner af kuglerunde og smukt melerede bønner. Så skal de ellers bælges og nydes.

Denne variant er en buskbønne og kræver derfor ikke et stativ at klatre op ad.

DYRKNING AF BUSKBØNNER

Så bønnerne med 10 centimeters mellemrum og mindst 10 centimeter mellem rækkerne. Dæk evt. med fiberdug, indtil planterne er 5-10 cm høje for at undgå, at fugle æder frø eller nyspirede planter. Så efter, hvis der er tomme huller.

Det er vigtigt at så dem dybt nok, da frøene kryber lidt opad under spiringen. Bønneplanten knækker nemt ved jorden, hvis roden er for tæt på overfladen.

Ca. 20 frø