Borlotto (stangbønne)

10,95 DKK

Borlotto-bønnen må være noget af det smukkeste, man kan dyrke i sin have. Og så er det samtidig en vaske ægte gourmetgrøntsag.

På lager

Beskrivelse

Borlotto-bønnen må være noget af det smukkeste, man kan dyrke i sin have. Bælgene er dækket af et mønster i rødt og hvidt – og det samme er selve bønnerne. Og så er det samtidig en herlig spise. Italienerne elsker den, men den er ikke til at skaffe i butikkerne herhjemme. Så her har du mulighed for at dyrke en vaske ægte gourmetgrøntsag, som ikke er til at købe for penge.

De kan spise som små friske bønner med bælg og det hele, men det lækreste er nu at vente, til bælgene bugner af kuglerunde og smukt melerede bønner. Så skal de ellers bælges og nydes.

Denne variant er en stangbønne og kræver derfor et stativ at klatre op ad.

DYRKNING AF STANGBØNNER

Bønner kan sås i juni måned. Du kan med fordel give planterne et forspring ved at forspire dem f.eks. i et drivhus. Alternativt kan du bare smide dem i jorden, når jordtemperaturen er over 14 grader. Først der begynder de at vokse, og den temperatur når vi normalt først i juni måned i Danmark.

Byg et stativ, som bønnerne kan kravle op ad. Her har fantasien frit spil, og bønnerne er ligeglade med, om stativet er snorlige eller mere…kreativt. De skal nok søge opad.

Sørg for at hver plante kan komme til at gribe fat og kravle. Til sidst vil de danne et tæt tæppe af blade, og efter blomstringen dukker bønnerne op midt i virvaret.

Indeholder ca. 15 frø